Vliegwieltraining voor revalidatie bij Fysio Vivo

In Algemeen by Bas Ruiter

Al enige tijd heeft Fysio Vivo de beschikking over de Kynett One. De Kynett One is een vliegwiel welke aan de muur gemonteerd is, wat een nieuwe manier van trainen mogelijk maakt in de fysiotherapiepraktijk.

Vliegwieltraining is een unieke ontwikkeling in de sport en fysiotherapie. Het wordt ook wel kinetische training genoemd omdat je gebruikt maakt van de kinetische energie van een vliegwiel. Voor deze training zijn dus niet de traditionele gewichten nodig. Bij vliegwieltraining wordt de energie die jezelf in het vliegwiel opbouwt gebruikt om bij de teruggaande beweging ook weerstand te geven. Je kan het zien als een jojo, welke na het afrollen weer volledig oprolt.

Doordat jezelf bepaald hoeveel energie er in het vliegwiel opgebouwd wordt is dit een veilige en uitdagende manier van trainen. Zo kunnen verschillende patiƫntengroepen hier veilig, onder begeleiding, gebruik van maken.

Diverse studies tonen aan dat vliegwieltraining significant meer effect heeft op loopsnelheid, sprongkracht, spierkracht en spieromvang. Daarbij blijkt uit de literatuur dat vliegwieltraining uitermate geschikt is voor topsporters als onderdeel van de revalidatie. 

Bij Fysio Vivo hebben we nu ook de beschikking over de squatplate wat ook beenoefeningen mogelijk maakt. Zo kan dit bijvoorbeeld helpen bij de knierevalidatie na een knieprothese, knieoperatie of na een beenblessure.

Mocht u meer informatie willen dat kunt u altijd contact opnemen via:

info@fysiovivo.nl of 0633563178

www.fysiovivo.nl/afspraak-maken/