Specialismen

Dry needling

Dry needling is een recente behandelmethode binnen de Nederlandse fysiotherapie. De methode is overgekomen van Canada, waar de therapie al jaren wordt toegepast. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en dat zorgt er voor dat de spieren weer kunnen ontspannen. Bij Dry needling wordt gebruikt gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald, waarbij geen vloeistof aan de pas komt.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur, de achterliggende theorie is totaal anders. Het enige wat hetzelfde is, is de naald. Verder wordt bij acupunctuur met meerdere naalden geprikt om werking te hebben op energiebanen. Bij Dry needling wordt er één naald per keer gebruikt om lokaal spieren aan te prikken.

Bij Dry needling worden triggerpoints aangeprikt. Een triggerpoint is een kleine verdikking (knoop) in een spier, deze kan naast lokale pijn ook pijn elders in het lichaam geven. Tijdens de behandeling worden aanwezige triggerpoints gezocht en met een naald aangeprikt voor een effectieve behandeling.

Sportrevalidatie

In 2016 heb ik de cursus Sportrevalidatie gevolgd in Papendal. Hierbij werd ons geleerd hoe je de beste voorwaarden kunt scheppen om iemand weer verantwoord zijn sport kunt laten hervatten.

Oefentherapie

Oefentherapie is een belangrijke pijler in de hedendaagse fysiotherapie. Het is een goede behandelvorm om patiënten weer op weg te helpen naar volledig functieherstel. Oefentherapie kan voor vele behandeldoelen gebruikt worden zowel in de sport als in de dagelijkse werkzaamheden. Bij Fysio Vivo maken we daarom gebruik van een moderne oefenzaal met veel mogelijkheden om een optimale revalidatie te kunnen bieden.

Kniespecialist

Sinds 2017 participeert Bas in het Knienetwerk Zaanstreek. Binnen het netwerk zorgen we dat het niveau van o.a. diagnostiek en behandelingen hoog blijven. Naast het knienetwerk heeft Bas de 2-delige Knie cursus van Frans Brooijmans gevolgd.